søndag den 31. juli 2011

Sprød nøddelagkage med hindbærskum



Fredag var jeg inviteret i byen, hjem til min skønne søster. Det var en rigtig hyggelig aften med dejlig mad - især desserten var helt fantastisk. Den smagte himmelsk!! :-)

Opskriften er fra opskriftsbogen "Suveræne Super Successer - Greatest megahits med ekstra ekstranumre"




Opskriften på Sprød nøddelagkage med hindbærskum

Chokoladen kan udelades. Alle slags bær kan anvendes. Juster sukkermængden i bærskummet i forhold til frugternes syrlighed.


Til ca. 12 personer


Til 3 nøddebunde:
125 g. mellem- til finthakkede hasselnødder
100 g. rørsukker
100 g. smør
2 spsk. piskefløde
1 spsk. hvedemel


200 g. god flødechokolade (eller mørk chokolade)


Hindbærskum:
½ l. piskefløde
3 spsk. flormelis
300 g. hindbær (evt. frosne, der er optøede i køleskab natten over)


Bunde:
Bland alle ingredienser til bundene, på nær chokoladen, i en gryde, og kog op under omrøring. Lad blandingen køle lidt af. 
Hæld 1/3 af dejen ud på midten af en bageplade med bagepapir, spred dejen lidt ud på pladen.
Bag bundene (én plade ad gangen) ved 180 grader varmluft i ca. 7 minutter, til de er karamelfarvede, men ikke brændte. Pas på, det kan gå meget hurtigt. 
Når bundene er færdigbagte, tages pladen ud af ovnen og køler af 1 minut. Ryst bundene løse, de skal fri af papiret, før de bliver kolde.
Smelt chokoladen over vandbad og fordel den ud over den ene bund, når den er helt afkølet. Dette er toppen af kagen.


Hindbærskum:
Pisk fløde med flormelis til skum og vend bærrene forsigtigt i. Læg halvdelen af bærskummet oven på den ene bund, læg næste bund på, så skum igen og øverst bunden med chokolade.

Min søster havde valgt at bruge både friske og frosne bær - jeg må sige, at der altså var smagsforskel. De frosne var noget mere syrlige og de friske, meget mere søde.

Chokoladen smeltes i chokoladesmelter

Sådan ser en færdig nøddebund ud

De optøede bær vendes i flødeskummet
Skummet fordeles ud over nøddebunden

Første lag af kagen er færdig


Ovenpå øverste lag nøddebund, fyldes den smeltede chokolade over. Mmmm...


Det færdige resultat
Desserten er - efter sigende - supernem at lave. Bundene kan fx laves om formiddagen og så tager det ikke lang til at smelte chokolade og piske flødeskum.

Velbekomme :-)

En smuttur til Mariager

Fjorden

Dette charmerende hus i Mariager by kunne jeg have boet i - det er ikke engang lyv. Da mine forældre for mange år siden flyttede til Nordjylland kiggede de rent faktisk på dette hus. Nå, man skal ikke græde over spildt mælk...



Årets første softice købt nede på havnen - den mindste størrelse endda, men den var mega stor

Charmerende små gader inde i Mariager i den gamle bydel

Der var ovenikøbet marked på Egepladsen i Mariager, da min veninde og jeg var derinde at kigge. Jeg fik ikke brugt penge på markedet, men min veninde fandt et par retro-lamper i en koral-agtig farve. Super fede!
Jeg kan klart anbefale at tage en tur til Mariager - byen er charmerende og hyggelig, små gader og fine butikker. Der er desuden en skøn udsigt fra havneområdet, hvor også hjuldamperen Svanen lægger til (så man kan komme på sejltur i fjorden). Og billige soft ice kan købes på havnen!! :-)

torsdag den 28. juli 2011

Provencalsk stemning i Avignon


Disse fine billeder er fra en hyggelig lille butik jeg besøgte da jeg var i Avignon i ferien. Der er adskillige af sådanne butikker i Sydfrankrig - alle er lige hyggelige.
Og tingene er lige så dyre i Frankrig som de er i Danmark. Stort set.



Jeg fandt en lignende butik i Orange, hvor  jeg faldt i snak med den mandlige ejer af butikken. Han var rigtig rar og ville så gerne snakke engelsk, så han kunne blive bedre til det. Han fortalte også, at han indimellem fik besøg af naboens kat. Den var der tilfældigvis da vi kom forbi, så den fik vi også hilst på.

Ejeren var så hjælpsom, at jeg ikke synes jeg kunne være bekendt at gå derfra uden at købe noget. Så det blev til en fin sæbedispenser med fransk tekst printet på. Den kostede omkring 10 euro. Jeg har dog igennem længere tid været på udkig efter en fin sæbedispenser - bl.a. har jeg kigget på dem fra Lene Bjerre, men har syntes at de var for dyre - så det passede jo rigtig fint alligevel. Og så er der måske ikke så mange herhjemme, der har en magen til :-)



onsdag den 27. juli 2011

Grillede majskolber og andre lækkerier

Sådan en lækker grill ejer min mor - du kan også se den her.

Ligesom i aften, var vejret i går aftes fantastisk til at grille i. Noget af det bedste man kan komme på grillen, er efter min mening, majskolber.
Det er ikke svært at lave og smager skønt.

Jeg var så heldig, at den Rema, jeg handlede i, havde tilbud på majskolber - kr. 2,- pr. stk.



Skræl majsene, men gør det sådan, at bladene fortsat sidder fast på selve kolben.


Gnid lidt smør rundt på hele majskolben og drys bagefter med salt.



Pak derefter majsen ind igen - et blad af gangen - i modsat rækkefølge af, hvordan du "skrællede" den tidligere.

Bind derefter snor omkring den lukkede majs, så det holder fast på bladene og holder på saften. 
Husk på ikke at bruge en snor, som indeholder giftstoffer - så er det vist ikke så sundt at putte det grillen.



Majskolberne fik i går 30 minutter på grillen og det passede helt perfekt. 
Husk, at de skal vendes indimellem, så majsene bliver tilberedt lige meget over det hele.



Menuen stod på spareribs (Tulip's er meget bedre end dem fra Jensen's!! Så er det sagt!), grillede majskolber, hjemmelavet tzatziki, hvidløgsflüte og gulerods- og agurkestave.

Det blev nydt på terrassen i aftensolen - med en "skøn" 70'er-agtig, gul dug på bordet.


tirsdag den 26. juli 2011

Schweiziske børn drikker for meget sodavand!

Det problem har man løst med... endnu en sodavand!! ?
Det er sådan - sagde vores turguide i Frankrig og Schweiz - at myndighederne i Schweiz mener, at børnene simpelthen drikker for meget sodavand og for lidt mælk.

Det har man løst ved at sætte endnu en (slags) sodavand på markedet, men med mælkeserum. Det vil sige lidt a la samme historie som med mælken fra Arla, som er tilsat D-vitamin.
Beviset:



Navnet er

Smagen er i øvrigt ganske fortrinlig. En af æble/pære cider - eller som den gamle, grønne drik "Urge", hvis nogen overhovedet kan huske den.
Kan anbefales, hvis man skulle falde over den på sin ferie i Schweiz :-)

Blot en test for at se om mobil blogger virker :-)

mandag den 25. juli 2011

Nuxe (cleansing water) - anmeldelse


When in Rome... Eller i mit tilfælde Frankrig, så skal det da udnyttes! :-)
Efter at have hørt positiv snak om mærket Nuxe besluttede jeg mig for at det måtte være i Frankrig, at et eksemplar skulle i indkøbskurven. Den ville formentlig også være billigere i Frankrig end i Danmark, tænkte jeg. Nu ved jeg ikke, hvad sådant et pragteksemplar står i, i fx Matas, men jeg mener at have givet lige omkring 9-10 euro på et af de franske apoteker.
Hvorom alting er, fandt jeg denne cleansing water (ja, makeupfjerner eller ansigtsrens, hedder det vel på dansk..) og har tænkt mig at give min mening om den, til kende.

Ansigtsrensen her fra Nuxe indeholder ifølge flaskens etikette grøn te samt gode ting og sager fra 3 slags roser.
Og den dufter nu også fint, skal jeg skynde mig at sige.
Derudover må jeg indrømme, at jeg altså ikke sidder med armene i vejret og jubler.

Den fjerner makeuppen tilfredsstillende. Thumbs up! Men der står altså på flasken, at den også er beregnet til følsom hud - og det er jeg ikke 100 % enig i. Men måske jeg bare har ekstrem følsom hud og det bare er mig, der er vanskelig.
Men! jeg kan godt lide at gøre det enkelt - jeg gider ikke stå i 100 år foran spejlet om aftenen for at rense ansigt når jeg er træt og vil i seng. For jeg elsker min seng og hader at rense ansigt!
Måske er jeg vanskelig og måske det er meget normalt, at man skal bruge ansigtscreme efter en omgang cleansing water (hvilket her også er nødvendigt for mig, da min hud føles en smule irriteret og har brug for fugtighedscreme), men jeg ville nu elske, hvis man kunne rense ansigt UDEN efterfølgende at smøre sig ind i fugtighedscreme - især her om sommeren, hvor huden meget lettere kan ånde uden at alle mulige produkter påføres hele tiden.
Og det ved jeg er muligt! Jeg har fundet et andet renseprodukt, som kan alt det der. Dette vidunderprodukt kan jeg komme ind på i et andet indlæg.

Om Nuxe cleansing water vil jeg afslutningsvist opsummere, at der er tale om et udmærket produkt (hvis man er indstillet på at anvende fugtighedscreme efterfølgende), makeuppen ryger fint af og duften er god.
Derudover synes jeg det er rart at vide, at indholdet er i orden, uden hormonforstyrrende stoffer.
Og grøn te har vist aldrig skadet nogen. Eller..... Grøn te har vist aldrig skadet nogen, som ikke har drukket det, må jeg nok hellere sige :-)

Musée de la Lavande - Turen går til Provence (Lavendelmuseet)


Rigtigt gættet - det er selve museet :-)

Udsigten ud over marker og bjerge - og som sædvanlig bliver billedet aldrig lige så smukt som at se det med egne øjne

Sommerferien i Provence inkluderede bl.a. en guidet rundtur på et lavendelmuseum. Normalt er jeg ikke så begejstret for museer, men dette her var faktisk meget interessant.
Vi startede med at se, hvordan man høstede lavendlerne, hvor mange kilo der blev høstet og hvor meget væde det gav til at kunne producere andre produkter, f.x. lavendelolie.
Selve det monstrum, hvor processen med at omdanne blomster til lavendelekstrakt finder sted

Turen til Musee de la Lavande kan sagtens anbefales, hvis man er på de kanter og kunne tænke sig at høre og lære mere om lavendelproduktion og blomstens mange gode egenskaber.
Vi fik at vide, at kunne man ikke sove, skulle man hælde en dråbe eller to af æterisk lavendelolie på sin hovedpude, så ville man sove bedre og roligere.
Havde man fået myggestik, havde man brændt sig eller fået en hudafskrabning, ville lavendelolie kunne lindre på grund af dens helende egenskaber - ligesom man siger om Aloe Vera.
Jeg havde fået et par myggestik og syntes faktisk det hjalp lidt - men dog ikke nær så meget som de indkøbte franske antihistaminer i pilleform, gjorde :-)

Rundvisningen blev også kun bedre af, at der afslutningsvist var mulighed for at ose/shoppe lidt i museets tilknyttede butik, hvor de solgte alle mulige lavendelprodukter.

Billeder fra lavendelbutikken






Små poser med lavendler i
- meningen er, at de kan lægges i fx et tøjskab, hvor de kan holde tøjet velduftende og møl væk :-)




Jeg gik da heller ikke tomhændet hjem :-)

De indkøbte lavendelprodukter
Håndcreme, 10 euro
Købte bl.a. en håndcreme og ADVARSEL; Den lugter/dufter MEGET af lavendel ! Jeg kan godt lide lavendelduften, så jeg har ikke et problem med det, men duften er meget koncentreret.
Cremen er dog meget drøj i brug, så man behøver ikke bruge ret meget af gangen.
Desuden tørrer den rigtig hurtigt ind og efterlader hænderne fløjsbløde og slet ikke fedtede.
Så de 10 euro er givet godt ud - og fortryder helt, at jeg ikke købte et par stykker mere...



Lavendelolie, 2 stk.'s i en æske - 12 euro
Jeg købte også disse olier - lidt i håbet om, at jeg kunne kurere kløen fra myggestikkene. Det kunne det desværre ikke ligeså godt som museets guide havde lovet, tsk tsk.
Jeg ved heller ikke hvor meget jeg vil komme til at bruge de her olier, - de dufter også intenst af lavendel, men på en anden måde end håndcremen - denne her er ikke lige så frisk i duften.
Den giver dog ret blød hud, så om ikke andet kan jeg da bruge den som var det en fugtighedscreme - eller evt. myggeskræmmer :-)

Det var alt om lavendler for denne gang! :-)